Mainos

Nokialle palkinto GSM-teknologian kehittämisestä

Nokia saa saksalaisen Eduard Rhein -säätiön palkinnon uraauurtavasta työstä digitaalisen matkapuhelinjärjestelmän eli GSM-tekniikan kehittämisestä. Muut tunnustuspalkinnon saavat ovat ruotsalaiset Telia ja Ericsson.

Säätiön mukaan GSM-järjestelmä on maailman innovatiivisimpia ja onnistuneimpia tietoliikenteen saavutuksia. Nokia esitteli ensimmäisen kannettavan GSM-matkapuhelimensa vuonna 1992. Se oli pitkään markkinoiden ainoa GSM-puhelin. Tätä nykyä GSM-tekniikkaa käytetään yli 100 maassa.

Tunnustuspalkinnot jaetaan huomenna Münchenissa. Nokiasta palkinnon vastaanottaa Nokia Mobile Phonesin tuotekehitysyksikön teollisoikeuksista vastaava johtaja Heikki Huttunen. Hänen mukaansa ketään yksittäistä ihmistä tai edes työryhmää ei voida nimetä GSM-järjestelmän keksijäksi tai kehittäjäksi, vaan sen luonti on tapahtunut useiden tahojen yhteistyönä.

Digitaalisen matkapuhelinjärjestelmän standardointi aloitettiin vuonna 1982. Tässä työssä on ollut mukana muun muassa erilaisia eurooppalaisia järjestöjä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.