Mainos

Nokialle jättitilaus Britanniasta

Nokia on solminut brittiläisen teleoperaattorin Cellnetin kanssa 2 miljardin markan arvoisen sopimuksen gsm-verkon laajennuksesta.

Nokia toimittaa Cellnetille gsm 900- ja 1800 -taajuuksilla toimivia digitaalisia tukiasemia ja tukiasemaohjaimia. Uudet laitteet kasvattavat Cellnetin matkapuhelinverkon kapasiteettia. Toimitukset alkavat heti ja jatkuvat vuoteen 2000.

Cellnetin perustivat British Telecom ja Securicor Group, ja sen pääomistaja on British Telecom 60 prosentin osuudella. Tätä nykyä Cellnetin verkossa on yli kolme miljoonaa asiakasta. Cellnet on investoinut verkkonsa rakentamiseen tähän mennessä 1,5 miljardia puntaa (n. 13,9 mrd mk). Seuraavien parin vuoden aikana yhtiö investoi vielä miljardi puntaa uuteen teknologiaan, palveluihin ja verkon peittoalueen edelleen rakentamiseen.

Kyseessä on Nokia Telecommunicationsin historian kolmanneksi suurin kauppa. Nokia on haalinut tänä vuonna jo kaksi mammuttikauppaa Britanniasta, sillä tammikuun alussa yhtiö solmi teleoperaattori Orangen kanssa yli 2,1 miljardin arvoisen tilauksen. Historian suurin kauppa on maaliskuulta 1995, jolloin Nokia Telecommunications toimitti saksalaiselle E-Plussalle laitteita 2,5 miljardin markan arvosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.