Mainos

Nokialle 1,3 miljardin tilaus Saudi-Arabiaan

Nokia toimittaa noin 200 miljoonan dollarin arvoisen GSM-verkon laajennuksen Saudi-Arabiaan.

Nokia


Nokia ja Saudi Telecom Company ovat allekirjoittaneet sopimuksen Saudi Telecomin GSM-verkon laajennuksesta. Sopimuksen arvo on noin 200 miljoonaa dollaria eli 1,3 miljardia markkaa. Saudi Telecom on Saudi-Arabian ainoa matkapuhelinoperaattori ja uusi asiakas Nokialle.

Nokia toimittaa Saudi Telecomille GSM 900 ja GSM 1800 -tukiasemajärjestelmän sekä verkon suunnittelu- ja toteutuspalveluita. Toimitukseen sisältyy myös GSM-, EDGE- ja WCDMA-teknologioita tukevia Nokia UltraSite -tukiasemia. Toimitukset alkavat välittömästi.

Nokian toimittamaan laajennukseen sisältyy radioverkon kapasiteetin kasvattaminen mm. Mekan ja Medinan pyhissä kaupungeissa, joissa kapasiteettivaatimukset ovat pyhiinvaellusaikana erittäin korkeat.

Sopimus on osa Saudi Telecomin laajennusohjelmaa, jonka tavoitteena on tilaajamäärän kasvattaminen yli kaksinkertaiseksi viiteen miljoonaan tilaajaan.

- Matkapuhelinpalvelujen kysyntä on Saudi-Arabiassa kasvanut jopa 10 prosenttia kuukaudessa. Tavoitteenamme on tällä laajennuksella lisätä kapasiteettiamme ja luoda uusia palveluita kysyntää vastaavasti, sanoo Saudi Telecomin matkapuhelinyksiköstä vastaava johtaja Saud Al-Duwaish.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.