Mainos

Nokialla on kolmanneksi suurin kassa maailman teknoyhtiöistä

Nokian kassassa oli vuoden lopussa 11,8 miljardia euroa.

Maailman matkapuhelinmarkkinoita hallitseva Nokia on talousjohtajansa Rick Simonsonin mukaan valmis ottamaan enemmän riskejä mahdollisten yritysfuusioiden rahoittamisessa.

Hän toisti uutistoimisto Reutersin haastattelussa Nokian aina halunneen varmistaa, että sillä on riittävästi taloudellista liikkumavaraa, jos yhtiön arvoa nostavaa ostettavaa on tarjolla.

Nokiaa on aika ajoin moitittu siitä, että se ei ole käyttänyt valtaisaa kassaansa tai osakkeitaan suuriin yrityskauppoihin. Sen sijaan se on satsannut vahvasti omaan tuotekehitykseen uutuuksien saamiseksi markkinoille ja hankkinut ajoittain pienempiä yrityksiä. Lisäksi Nokia on käyttänyt rahaa omien osakkeiden hankintaan. Niitä mitätöimällä on pönkitetty osakkeen arvoa.

Viime vuoden lopussa Nokian kassassa oli 11,8 miljardia euroa, ja sen varat olivat maailman teknologiayhtiöistä kolmanneksi suurimmat. Edellä ovat oman alansa ykköset maailmassa: ohjelmistoyhtiö Microsoft ja mikrosiruvalmistaja Intel.

Viime aikoina teknologiayhtiöiden fuusiot Yhdysvalloissa ovat lisääntyneet. Meillä on joustavuutta toimia, jos pidämme sitä järkevänä, Simonson sanoi. Hän kuitenkin korosti, ettei hänellä on ole nyt mitään kerrottavaa mahdollista hankinnoista. Pörssiyhtiön johtaja hän ei voisi muuta sanoakaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.