Mainos

Nokia ylitti tulostavoitteensa

Nokia ylitti ensimmäiselle neljännekselle asettamansa tulostavoitteet.

Nokian ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli rahoituserien jälkeen noin 1, 5 miljardia euroa. Liikevaihto kasvoi 22% ja oli noin 8 miljardia euroa. Edellisvuonna liikevaihtoa kerty noin 6, 5 miljardia euroa.
Nokia Networksin liikevaihto kasvoi 35 % ja Nokia Mobile Phonesin 20 %.

Myynti kasvoi edelleen. Yli 20 prosentin lisäys nosti tammi-maaliskuun liikevaihdon 8 miljardiin euroon, 47,5 miljardiin markkaan. Viime vuoden alussa Nokian voitto oli noin 1,3 miljardia euroa eli runsaat 7,7 miljardia markkaa.

-Olen erittäin tyytyväinen ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseemme. Kykenimme vahvistamaan johtoasemaamme samalla kun selviydyimme vaativan talousympäristön haasteista hyvin. Kasvatimme markkina- asemaamme niin matkapuhelimissa kuin verkkoliiketoiminnassakin. Ylläpidimme kannattavan kasvumme ja saavutimme jälleen vahvan, positiivisen operatiivisen kassavirran, sanoi yhtiön nokkamies Jorma Ollila.

Kasvuun uskotaan

Nokia uskoo edelleen myös myyntinsä vahvaan kasvuun, vaikka markkinatilanne on aiempaa vaikeampi. Koko vuoden liikevaihdon uskotaan edelleen kasvavan noin 20 prosentin vauhdilla. Maaliskuussa alennettu arvio alkuvuodelle on nyt siis laajennettu koskemaan koko vuotta.

Myös katteiden uskotaan säilyvän hyvinä, sillä liikevoittoprosentin arvioidaan säilyvän 16-19 prosentin välillä. Se on toki aiempaa heikompi, mutta edelleen hyvää tasoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.