Mainos

Nokia yhä halutuin työnantaja

Teknis-kaupallisten alojen opiskelijoiden mielikuvissa Nokia on edelleen kiinnostavin työpaikka.

-

Tekniikka&Talous -lehden teettämässä kyselyssä Nokia on pysynyt mieluisimpana työnantajana teknillisten ja kaupallisten alojen opiskelijoiden keskuudessa. Diplomi-insinööriksi opiskelevat olivat ainoa ryhmä, joka ei sijoittanut Nokiaa halutuimmaksi työnantajaksi. Heidän mielestään haluttavin vaihtoehto oli VTT.

Toiseksi suosituimmaksi nousi Finnair ja sijat 3-4 neljä menivät metsäyhtiöille UPM-Kymmene ja Stora Enso. Samat yritykset olivat kärjessä lehden selvityksessä myös vuosi sitten. Kyselyn mukaan työnantajan suomalainen tausta ei kuitenkaan ole opiskelijoille yhtä tärkeä kuin aiemmin. Sonyn, Siemensin, IBM:n ja Fujitsun kaltaiset kansainväliset teknologiayhtiöt paransivat asemiaan halutuimpien työnantajien listalla.

Kiinnostavin toimiala opiskelijoiden mielestä oli suunnittelu- ja tutkimustoiminta. Toiseksi kiinnostavin toimiala oli liikkeenjohdon konsultointi, ja myös telekommunikaatio, tietotekniikka ja metsäteollisuus kiinnostivat opiskelijoita. Huonossa huudossa sen sijaan olivat rakentaminen ja kemianteollisuus. Myöskään valtionhallinto, kunnat ja kaupungit eivät kiinnosta opiskelijoita.

Oman yrityksen perustaminen oli opiskelijoiden keskuudessa vasta 28. suosituin vaihtoehto. Kiinnostuneimpia oman yrityksen perustamisesta olivat ammattikorkeakoulujen insinööriopiskelijat, joille oma firma oli seitsemänneksi suosituin vaihtoehto.

Kyselyyn vastasi noin 800 insinööri-, ekonomi- ja tradenomiopiskelijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.