Nokia-vuotaja paljastui – kyseessä on toimittaja

Matkapuhelinjätti Nokian merkittäviä kännykkäjulkistuksia etukäteen Twitterissä vuotaneen @evleaks-nimimerkin henkilöllisyys on paljastunut.

Verkkosivusto Android Police kertoo, että nimimerkin takana on toimittaja Evan Blass, joka on työskennellyt aiemmin teknologiasivusto Engadgetissa sekä Pocketnowissa.

@evleaks on julkaissut etukäteen kuvia muun muassa useista Nokian matkapuhelinjulkistuksista. Hän on myös kertonut ennakkotietoja muiden valmistajien mobiililaitteista.

Android Police -sivusto kertoo, että @evleaksin henkilöllisyys ei ole itse asiassa ollut täydellinen salaisuus, sillä jotkut teknologiasivustot ovat tienneet Blassin olevan nimimerkin takana.

Blass sanoo päättäneensä astua nyt julkisuuteen, koska tieto olisi kuitenkin levinnyt jossakin vaiheessa.

MS-tautia sairastava Blass ei suostu kuitenkaan kertomaan vuotojensa alkuperäislähteitä Android Policen haastattelussa.

– En puhu lähteistäni kenellekään, en koskaan. Olen saanut sen avulla hyvän maineen, toteaa Blass.

Blass myöntää tietävänsä, että hänen vuotonsa tekevät hallaa teknologiayhtiöiden julkistussuunnitelmille.

– Yritän olla vastuullinen toimissani, mutta saatan kuitenkin latistaa jonkin tuotejulkistuksen ja se tuntuu huonolta, Blass kommentoi.

@evleaks-tilillä on tehty paljon paljastuksia Nokian ja HTC:n tuotteista. Blass vitsailee, että kyseessä ovat olleet kontrolloidut vuodot ja että hän tapaa näiden yhtiöiden johtajia säännöllisesti drinkkien äärellä.

Blass toteaa, että vuotojen tekeminen on tullut aiempaa vaikeammaksi, sillä teknologiayhtiöt oppivat jatkuvasti ja muuttavat toimintamallejaan.

Hän kertoo olevansa innoissaan muun muassa Nokian tämän vuoden suurista laitteistojulkistuksista.

Lue myös:

    Uusimmat