Mainos

Nokia veti pörssin laskuun

Nokian osakekurssi oli tänään jälleen selvässä laskussa.

Osake halpeni Helsingin pörssissä melkein viisi prosenttia 22,39 euroon, mikä oli matalin taso neljään kuukauteen. Mitään selkeää uutta syytä laskulle ei ollut, vaan sen arveltiin johtuvan yleisestä alavireisestä tunnelmasta.

Alkuviikosta markkinat pettyivät, kun Nokia ei Cannesin messuilla esitellyt uutta 3G-puhelinta, ja viikon aikana yhtiön osake on halventunut noin 12 prosenttia.

Nokian painamana myös Hex-indeksi tippui 2,75 prosenttia alaspäin 7717,56 pisteeseen. Portfolioindeksi oli vain 0,85 prosentin laskussa, ja vaihtoa kertyi varsinaisen kaupankäynnin aikana noin 665 miljoonaa euroa.

Vaihdetuimpien osakkeiden listalla kakkoseksi Nokian jälkeen kipusi Hartwall, jonka osake kallistui hitusen 29 euroon. Nousijoitten listan kärjessä Benefon kallistui vaihteeksi kahdeksan prosenttia 2,10 euroon, mutta osakkeella tehtiin vain kymmenkunta kauppaa.

Isojen uutisten puuttuessa kurssitkin heilahtelivat maltillisesti, ja keskeisistä toimialoista niin metsä-, metalli- kuin pankkisektorillakin kurssit liikkuivat keskimäärin hyvin lähellä torstain tasoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.