Mainos

Nokia vahvisti viallisen matkapuhelinerän

Nokia vahvistaa, että osassa sen valmistamista matkapuhelimista on ollut vikoja. Vikojen syynä ovat olleet vialliset, ulkopuolelta tulleet osat.

Nokia

Maailman suurin matkapuhelinyhtiö Nokia vahvisti tänään, että pienessä osassa sen valmistamia matkapuhelimia on ollut vikoja. Viat ovat johtuneet Nokialle kännyn näytön osia toimittaneen yhtiön virheellistä toimituksista. Vikojen korjaamisen taloudellisista kustannuksista vastaa osatoimittaja.

Nokia antoi illansuussa asiasta tiedotteen, koska sen mukaan useissa lehdissä oli viime päivinä liikkunut harhaanjohtavia tietoja puhelinten vioista. Esimerkiksi investointipankki Dresdner Kleinwort Wasserteinin tekemä arvio Nokian matkapuhelinten näyttöjen vioista ehti kiertää useissa viestimissä. Investointipankki oli laskenut ongelmien maksavan Nokialle jopa 150 miljoonaa euroa.

Nokiasta tällaiset laskelmat kiistettiin jo ennen lehdistötiedotteen julkistamista. Nokian mukaan ongelmat havaittiin helmikuussa ja ratkaistiin saman tien. Nokian luonnehdinnan mukaan viallisten puhelinten osuus kaikista puhelintoimituksista on ollut marginaalinen. Viallisia näytön osia on ollut lähinnä Nokia 8210 ja Nokia 8260 -malleissa, mutta niitä on voinut olla muissakin malleissa.

Valtaosa viallisista kännyistä oli myyty Pohjoismaissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Puhelimet korjataan veloituksetta. Puhelimet on valmistettu viime lokakuun ja tämän vuoden tammikuun alun välisenä aikana.

Virheellinen komponentin osa aiheuttaa näytön tyhjentymisen, kun puhelinta on käytetty jonkin aikaa. Vika on korjattavissa korvaamalla osa uudella. Sillä ei ole vaikutusta puhelimen muuhun toimintaan.

Lehdistötiedotteessaan Nokia kertoi, että kun yhdellä näytön toimittajan osissa havaittiin laatuvirheitä, ne korvattiin heti muiden toimituksilla.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.