Mainos

Nokia vahvisti markkinaosuuttaan

Markkinatutkimuksia tekevä Gartner Dataquest kertoi tiistaina maailman matkapuhelinmarkkinoita johtavan Nokian vahvistaneen edelleen asemiaan.

Yhtiön mukaan Nokian markkinaosuus oli kesäkuun lopussa 35,6 prosenttia. Maaliskuun lopusta nousua oli tullut 0,9 prosenttiyksikköä. Vuosi sitten Nokian markkinaosuus oli 34,2 prosenttia eli nousua vuodessa on ollut 1,4 prosenttiyksikköä.

Gartner Dataquestin mukaan huhti-toukokuun aikana maailmassa myytiin 98,7 miljoonaa matkapuhelinta. Se on vain vajaan prosentin enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Amerikkalaisen Motorolan markkinaosuus pysyi ennallaan 15,7 prosentissa, kohdistuipa vertailu viime vuoden vastaavaan aikaan tai tämän vuoden maaliskuun loppuun.

Myös eteläkorealaisen Samsungin 9,7 prosenttia oli melko lailla saman verran kuin maaliskuun lopussa, mutta vuodessa sen siivu on kasvanut 3 prosenttiyksikköä. Jo viime neljänneksellä neljänneksi pudonnut saksalainen Siemens ylsi nyt 8,4 prosenttiin. Vuosi sitten Siemensin markkinaosuus oli 7,4 prosenttia.

Kärkiviisikosta ainoastaan japanilaisen Sonyn ja ruotsalaisen Ericssonin yhteisyritys menetti asemiaan. Nyt sen osuus kutistui 5,4 prosenttiin. Vuosi sitten samaan aikaan yhtiöiden yhteenlaskettu osuus oli 7,7 prosenttia.

Gartner Dataquest odottaa edelleen koko vuoden matkapuhelinmyynnin lisäyksen yltävän 5 prosenttiin, koska Nokia, Siemens ja Motorola tuovat vuoden jälkipuoliskolla markkinoille vielä edullisia uutuusmalleja. Sen uskotaan lisäävän kysyntää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.