Mainos

Nokia vähentää Salossa 285 työpaikkaa

Matkapuhelinjätti Nokia kertoo, että se vähentää Salon tehtaalta 285 työpaikkaa. Nokia aloittaa henkilöstön edustajien kanssa suunnitelmia koskevat yt-neuvottelut, joissa käsitellään myös vapaaehtoisia taloudellisia tukipaketteja. Lisäksi Nokian tavoitteena on päättää nykyiset Salon tuotannon lomautukset kesäkuun 2010 loppuun mennessä.

Nokia kertoi tänään suunnitelmistaan kehittää Salon matkapuhelintuotannon toimintamallia vastaamaan erityisesti eurooppalaisen, korkeamman hintaluokan älypuhelinmarkkinan vaatimuksia. Uuden toimintamallin ajureina ovat monet erilaiset asiakasvaatimukset, edistyksellisten matkaviestimien toimitusnopeus ja yhtiön siirtyminen kohti ratkaisukeskeistä tuotevalikoimaa.

Tavoitteena on ottaa käyttöön Salon matkapuhelintuotannossa uusia, edistyksellisiä tuotantomenetelmiä ja työskentelytapoja.

Suunniteltujen muutosten arvioitu henkilöstövaikutus Nokian Salon matkapuhelintuotannossa ja sen tukitoiminnoissa on enintään 285 henkilöä. Salon tuotannossa on tällä hetkellä noin 2200 työntekijää. Nokian pyrkimyksenä on tukea työntekijöitä vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, ja se pyrkii esimerkiksi sijoittamaan mahdollisimman monta työntekijää uusiin tehtäviin.

- Salon tuotannolla on tärkeä rooli Nokian maailmanlaajuisessa tuotantoverkostossa ja teemme suunnitelmia, joilla on henkilöstövaikutuksia, vasta kun olemme analysoineet kaikki vaihtoehdot. Uudistetun toimintamallin tavoitteena on varmistaa Salon tuotannon tuleva kilpailukyky ja sen erityisrooli korkean lisäarvon älypuhelinten valmistuksessa, sanoi Nokian tuotanto- ja logistiikkajohtaja Juha Putkiranta.

Nokialla on maailmanlaajuisesti matkapuhelintuotantoa kymmenessä tuotantoyksikössä yhdeksässä eri maassa, jotka ovat Brasilia, Etelä-Korea, Intia, Iso-Britannia, Kiina, Meksiko, Romania, Suomi ja Unkari.

Katso Markus Pirttijoen raportti Salosta ja rahoituksen professori Vesa Puttosen haastattelu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.