Mainos

Nokia vähentää rajusti työntekijöitä Suomessa - Salon tehdas suljetaan

Matkapuhelinvalmistaja Nokia aikoo vähentää Suomesta 3 700 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä. Maailmanlaajuisesti Nokia aikoo vähentää enimmillään 10 000 työntekijää.

Suomesta irtisanottavista 850 kohdistuu Salon matkapuhelintehtaaseen sekä Salon matkapuhelintehtaan tukeviin toimintoihin.

Nokian tavoitteena on nyt, että Devices & Services -liiketoiminnan ei-IFRS-liiketoimintakulut alenevat vuositasolla laskettuna 3,0 miljardiin euroon vuoden 2013 loppuun mennessä.

– Aikomuksemme on keskittyä entistä tiivimmin Lumia-tuotteisiin ja jatkaa peruspuhelinten innovointia samalla, kun korostamme entistä enemmän paikkatietoisia palveluitamme. Meidän on kuitenkin uudistettava toimintamalliamme ja varmistettava, että rakenteemme tukee kilpailullisia tavoitteitamme, toimitusjohtaja Stephen Elop sanoo.

Toimintansa tehostamiseksi Nokia aikoo sulkea Ulmin toimipisteen Saksassa ja Burnabyn toimipisteen Kanadassa. Nokia aikoo sulkea myös Salon tehtaan. Nokian tutkimus- tuotekehitysyksikkö jatkaa kuitenkin toimintaansa Salossa.

– Suunnitellut vähennykset ovat raskaita ja johtuvat aiotuista toimenpiteistä, joiden uskomme olevan välttämättömiä Nokian pitkän tähtäimen kilpailukyvyn turvaamiseksi, Elop tähdentää.

– Emme tee henkilöstöömme mahdollisesti vaikuttavia suunnitelmia kevyin perustein ja työskentelemme lujasti sen eteen. että vähennysuhan alla olevat työntekijämme saavat tarvittavaa tukea, vaihtoehtoja ja neuvoja uusien mahdollisuuksien löytämiseksi."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.