Mainos

Nokia vähentää 230 työntekijää Oulusta

Nokia aikoo vähentää enintään 230 työpaikkaa Oulun tuotekehitysyksiköstä ja noin 100 työpaikkaa Kööpenhaminan yksiköstä.

Nokia on aloittanut henkilöstön edustajien kanssa yt-neuvottelut, joissa käsitellään muuan muassa vapaaehtoisia taloudellisia tukipaketteja. Nokia ilmoittaa tiedotteessaan myös tukevansa työntekijöitä vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, kuten uusiin työtehtäviin sijoittamisilla.

- Aika puun takaa tämä tuli, varsinkin kun edelliset yt-neuvottelut päättyivät muutama kuukausi sitten. Uskomatonta, että näin nopeasti tämä ruljanssi lähtee uudestaan kiertämään, hämmästelee Nokian luottamusmies Mikko Merihaara.

- Edelleenkin täällä jatketaan ihan normaalisti tuotekehittelyä. Ainakin näin on annettu ymmärtää tällä hetkellä, mutta keskitytään enemmän avaintuotteisiin. Yhtiön mukaan tämä on se syy vähennyksen takana.

Nokian Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikössa on yli 2 000 työntekijää ja Kööpenhaminassa yli 1 000. Nokian tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee yli 17 000 henkilöä maailmanlaajuisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.