Mainos

Nokia uskoo tuloksensa kasvuun

Nokia on antanut positiivisen välikatsauksen yhtiön näkymistä vuoden toisen neljänneksen osalta.

Yhtiö arvioi huhti-toukokuun kehityksen perusteella, että toisen vuosineljänneksen liikevaihto on noin 6,9-7,2 miljardia euroa ja laskee edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna 2-6 % aiemmin arvioidun 2-7 %:n kasvun sijasta. Nokia Mobile Phonesin liikevaihdon odotetaan kasvavan toisella neljänneksellä 0-4 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Aiempi kasvuarvio oli 5-10 %. ja Nokia Networksin liikevaihdon odotetaan puolestaan laskevan 20-25 %. Aiempi arvio oli 5-10 %:n lasku.

Matkapuhelinmyynti kasvaa

Nokia ennakoi yhtiön markkinaosuuden matkapuhelimissa nousevan sekä edelliseen neljännekseen että viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Markkinaosuuden arvioidaan nousevan toisella neljänneksellä noin 38 %:iin, ja myyntivolyymin uskotaan kasvavan yli 10 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Yhtiö arvioi, että matkapuhelinten kokonaismarkkina kasvaa toisella neljänneksellä noin 5 % ensimmäisen

neljänneksen 89 miljoonaan kappaleeseen verrattuna.

Pro forma osakekohtaisen tuloksen (laimennettu) arvioidaan olevan aiemmin ilmoitetun 0,18 ja 0,20 euron välillä edellisen vuoden vastaavan ajanjakson 0,17 euroon verrattuna. Toisella neljänneksellä Nokia Mobile Phonesin pro forma liikevoittoprosentin arvioidaan ylittävän 20, mikä kuvastaa Nokian tuotteiden vahvana säilyvää kilpailukykyä matkapuhelinmarkkinoilla. Nokia Networksin liikevaihdon odotetaan jäävän aiemmin arvioitua alhaisemmaksi johtuen operaattoriasiakkaiden varovaisista investoinneista.

Analyytikot pettyneitä

Osakemarkkinoita seuraaville analyytikoille Nokian arvio liikevaihdon laskusta oli yllätys, joillekin suurempi kuin toisille.
-Nokian matkapuhelinmyynnin heikkous oli tosiaan pettymys, analyytikko Karri Ranta Pankkiiriliike Evlistä sanoo. Pankkiiriliike FIMin analyytikko Jussi Hyöty ei ollut ihan näin yllättynyt.
-Kyllä se pieni negatiivinen yllätys oli, että puhelinmyynnin kasvu jäi 0-4 prosenttiin, kun arvioi liikkui 5-10 prosentissa. Hyöty korostaa, että Nokia kuitenkin jäi vain muutaman prosenttiyksikön verran siitä, mikä aiemmin ilmoitettu arvioi oli.

Analyytikko Michael Schröder Opstockista taas pitää Nokian verkkomyynnin laskua todellisena yllätyksenä. -Kyllähän markkinoilla odotettiin verkkomyynnin laskevan, mutta suuruus yllätti, hän sanoo. Schröderin mukaan yhtiön puhelinmyynnin kehitys ei sen sijaan suuria yllätyksiä aiheuttanut.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 11.06.2002)

Aktian mukaan Nokia voi tänä vuonna olla jopa taakkana Suomen talouden kasvulle:
(Talousuutiset 11.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.