Mainos

Nokia uskoo tavoitteen saavuttamiseen

Nokia uskoo saavuttavansa tavoitteensa ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Sen sijaan myynnin odotetaan jäävän hieman ennakoitua alhaisemmalle tasolle.

Nokian tänään julkaisemien tietojen mukaan ensimmäisen neljänneksen pro forma osakekohtaisen tuloksen odotetaan olevan aiemmin ilmoitetun 0,15 - 0,17 euron vaihteluvälin ylärajalla tai jopa hieman ylittävän sen. Arvio perustuu tammi-helmikuun tietoihin.

Vuoden 2002 ensimmäisen neljänneksen myynnin puolestaan odotetaan olevan hieman ennakoitua alhaisempi. Yhtiö odottaa kuitenkin saavuttavansa arvioitua paremman kannattavuuden ydinvahvuuksiensa ansiosta. Nokian mukaan ydinvahvuuksia ovat vahva tuotemerkki, ensiluokkainen toiminta ja menestyvä tuotevalikoima.

Nokia arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdon laskevan vuositasolla hieman enemmän kuin aiemmin arvioitu 6-10 prosenttia.

Nokia Mobile Phonesin liikevaihdon arvioidaan olevan ensimmäisellä vuosineljänneksellä aiemmin ilmoitetun mukainen. Tämä tarkoittaa 3-7 prosentin laskua vuoden 2001 vastaavaan neljännekseen verrattuna.

Nokia Networksin liikevaihdon arvioidaan laskevan noin 25 prosenttia verrattuna aikaisemmin arvioituun 16-20 prosenttiin.

Markkinat tukkeutuneet

Nokian tulosennuste on otettu markkinoilla pettyneenä vastaan. Vaikka Nokia ilmoitti tulosennusteessaan saavuttavansa ensimmäisen vuosineljänneksen tulostavoitteensa, yhtiön kurssi kääntyi tulosilmoistuksen jälkeen laskuun. Markkinoita ei tyydyttänyt Nokian ennuste liikevaihdon vähenemisestä.

- Se, että on paljon velkaa ja 3-G:stä tulee vielä erittäin paljon investointeja, aiheuttaa luonnollisesti varovaisuutta operaattoreiden omissa suunnitelmissa. Se on ikävää Nokian kannalta, mutta hyvin ymmärrettävää operaattoreiden näkökulmasta, selitti Aktian pääanalyytikko Sabah Samaletd Radio Novan uutisten haastattelussa.

Samaletdin mukaan liikevaihdon pienentymistä selittää markkinoiden tukkeutuminen.

- Operaattorit ovat niin velkaantuneita, että ne eivät uskalla enää investoida siinä tahdissa kuin kaksi vuotta sitten. Ja toinen kysymys on se, että miksi ostaa uusia kännyköitä, kun nämä uudet kännykät eivät ole niin paljon parempia kuin olivat, sanotaanko, kaksi vuotta sitten, Samaletd sanoi.

Nokian ensimmäisen vuosineljänneksen tulos julkistetaan 18. huhtikuuta. Toisen vuosineljänneksen tulostietoja saadaan 18.7. ja kolmannen vuosineljänneksen 17.10. Nokian varsinainen yhtiökokous pidetään 21.3.2002.

(MTV3)

Nokian tiedote
(Talousuutiset 12.3.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.