Mainos

Nokia ulkoistaa Symbian-toiminnot - katso Elopin haastattelu

Nokia ulkoistaa Symbian-ohjelmistokehitystoimintonsa Accenturelle. Samalla noin 3 000 Nokian työntekijää siirtyy Accenturen palvelukseen Intiassa, Iso-Britanniassa, Kiinassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ei ole vielä täsmentänyt, kuinka suuri osa Accenturelle siirtyvistä on työskennellyt Suomessa. Kyse on kuitenkin huomattavasta osasta, hän vahvisti.

Mikä on Accenture?

Accenturelle siirtyvien työntekijöiden määrä on Elopin mukaan mitoitettu siten, että heille odotetaan riittävän siellä töitä myös pitemmällä tähtäimellä.

Työntekijöiden arvioidaan siirtyvän Accenturen palvelukseen tämän vuoden loppuun mennessä.

Alustavan sopimuksen mukaan Accenture toimittaa jatkossa Nokian tuleviin älypuhelimiin mobiiliohjelmistopalveluja. Näin Accenturesta tulisi merkittävä kumppani Nokian älypuhelinkehityksessä ja palveluntoimittajana.

- Tämä yhteistyö on osoitus sitoutumisesta Symbian-tarjontaamme ja älypuhelinasiakkaidemme palvelemiseen, Nokian Smart Devices -liiketoimintayksikön johtaja Jo Harlow toteaa.

- Kun siirrymme käyttämään Windows Phone -alustaa ensisijaisena älypuhelinalustana, ammattitaitoisen henkilöstön siirto Accenturelle on myös osoitus sitoutumisestamme tarjoamaan Symbian-työntekijöidemme uusia uramahdollisuuksia, Harlow painottaa.

Jo pitkään yhteistyötä

Nokia ja Accenture ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1994. Accenture osti lokakuussa 2009 Nokialta Symbian-käyttöjärjestelmän teknisestä tuesta ja asiakastuesta vastaavan Symbian Professional Services -yksikön.

Yksikkö tarjoaa insinööri- ja ohjelmistotukipalveluita matkapuhelinvalmistajille ja palveluntarjoajille. Accenture on maailmanlaajuinen liikkeenjohdon konsultoinnin, tietotekniikan ja ulkoistamisen palveluyritys. Yrityksen palveluksessa on noin 215 000 työntekijää 120 maassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.