Mainos

Nokia tuikkii kirkkaana Kiinan markkinoilla

Nokian eilinen tulosjulkistus tuotti paljon helpottuneita huokauksia alan asiantuntijoissa. Etenkin Aasian-markkinat olivat Nokian valopilkku: viime osavuosikatsauksesta kasvua tuli 39 prosenttia.

Kiinan matkapuhelinliittymämäärät puolestaan ovat yltäneet jo 640 miljoonaan kappaleeseen.

Mihin Nokian loistava tulos Kiinassa ja Aasiassa perustuu, MTV:n Kiinan-kirjeenvaihtaja Petri Saraste?

- Nokia hyötyy täällä markkinajohtajuudesta ja monipuolisesta tuotevalikoimastaan. Mutta kyllä paikalliset operaattoritkin ovat aggressiivisesti liikkeellä. Täällä on kova, verinen kilpailu edessä.

Vaikka Kiina tarjoaa Nokiallekin maailman suurimmat markkinat ja valtavan kasvupotentiaalin, ovat maan markkinat hyvin heiluvassa vaiheessa.

Jotta kasvu voisi jatkua yhtä vauhdikkaana, Nokia on asettantu paljon toiveita on 3G-verkkoon ja siihen liittyviin päätöksiin.

- Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että paikallinen China Mobile omistaa 70 prosenttia markkinoista, ja se tukee voimakkaasti 3G-markkinoita. Toisin sanoen se myös tukee kiinalaista matkapuhelintuotantoa vahvasti, Saraste arvioi.

Kansainvälinen talouden alamäki näkyy myös Kiinassa, sitä ei auta unohtaa.

- Täälläkin kulutuskysyntä on hiipunut ja hinnat ovat menneet alas. Se antaa halpatuotannolle mahdollisuuksia. Kaikista ratkaisevinta on se, että nyt osataan tarjota sitä mallia joka menee kaupaksi.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.