Mainos

Nokia tekee miljardikaupan

Nokia ostaa navigointiohjelmistoja valmistavan Navteqin. Nokian tavoitteena on parantaa matkapuhelimiensa internetpalveluja.

Matkapuhelinyhtiö Nokia ostaa navigointiohjelmistoja valmistavan yhdysvaltalaisen Navteqin. Kaupan kokonaishinta on 5,7 miljardia euroa.

Nokian mukaan se pystyy Navteqin avulla nopeuttamaan uusien paikkasidonnaisten Nokia Internet -palvelujen tuomista markkinoille. Nokian tavoitteena on ollut nousta johtavaksi internetpalveluja matkapuhelimiin tarjoavaksi yhtiöksi.

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet kaupan. Toteutuminen edellyttää vielä muun muassa viranomaishyväksyntää. Kauppa on määrä saada päätökseen ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Navteq toimittaa digitaalisia karttoja autoteollisuudelle, langattomiin navigaatiolaitteisiin, Internet-karttapalveluihin sekä viranomais- ja yritysjärjestelmiin. Yhtiön pääkonttori on Chicagossa Yhdysvalloissa. Sen viime vuoden liikevaihto oli 582 miljoonaa dollaria eli noin 409 miljoona euroa. Yhtiöllä on yli 3000 työntekijää eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kauppalehden talousuutiset 01.10.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.