Mainos

Nokia tarjoutuu vaihtamaan 46 miljoonaa akkua

Viallisissa akuissa on kuumenemisriski, joka saattaa johtaa akun paikaltaan ponnahtamiseen puhelinta ladattaesssa. Kännykkäjätillä ei ole aikaisemmin ollut vastaavia ongelmia.

Nokia vaihtaa japanilaisen Matshushitan valmistamia matkapuhelinten akkuja ylikuumentumisriskin vuoksi. BL-5C-malliset akut on valmistettu joulukuun 2005 ja marraskuun 2006 välisenä aikana.

Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun Nokia joutuu vastaavan ongelman eteen, kertoo viestintäjohtaja Liisa Nyyssönen Nokian tuotannosta, logistiikasta ja myynnistä vastaavasta yksiköstä.

Nokia arvioi kuumentumisongelman koskevan 46:ta miljoonaa akkua. Niitä on lukuisissa eri puhelinmalleissa, joita on myyty ympäri maailmaa.

Ylikuumentumistapauksia on havaittu noin sata. Viallisen akun oikosulku voi aiheuttaa kuumentumisen ja akun ponnahtamisen pois paikoiltaan puhelinta ladattaessa. Nokian mukaan kukaan ei ole ole loukkaantunut vakavasti eikä merkittäviä aineellisia vahinkoja ole aiheutunut.

Nyyssönen kertoo, että aineellinen vahinko on yleensä akun sulaminen. Hänellä ei ole tiedossa, onko joku polttanut edes sormiaan koskettaessaan kuumentunutta laitetta.

Hän korostaa, ettei mitään räjähdys- tai tulipalovaaraa ole olemassa.

Nokian BL-5C -akku

Ongelma esiintyy ainoastaan akkua ladattaessa. Muussa käytössä kuumentumista ei ole Nokian mukaan ilmennyt.

Kaikki Nokian puhelimissa olevat BL-5C-akut eivät ole Matshushitan valmistamia, vaan Nokialla on useita kyseisiä akkumalleja valmistavia alihankkijoita. Kaikkiaan yli 300 miljoonaa Nokian kännykkää on varustettu BL-5C -akulla.

Vaihto maksutta

Akkuongelmat ovat koetelleet erityisesti tietokonevalmistajia. Viime vuonna useat suuret tietokonevalmistajat joutuivat vetämään markkinoilta miljoonia koneita vaarallisten akkujen vuoksi.

Nyyssösen mukaan matkapuhelimet vaativat niin paljon vähemmän energiaa, etteivät akut ole niin suuri ongelma kuin tietokoneissa.

Nokian asiakkaat voivat vaihtaa vialliset akut uusiin maksutta. Puhelimien käyttäjillä on mahdollisuus katsoa internetistä, onko heidän akkunsa Matshushitan valmistama. Tiedot näkee osoitteesta www.nokia.com/batteryreplacement.

Nokia tutkii ylikuumentumistapauksia yhdessä Matshushitan ja viranomaisten kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.