Mainos

Nokia syöksyi pörssissä

Nokian syöksy väritti Helsingin pörssin päivää. Kännykkäjätin osake menetti arvoaan peräti 4,95 prosenttia ja päätyi 16,20 euroon.

Samalla yleisindeksi taipui 2,03 prosentin laskuun. Pisteluvuksi jäi 8291.

Nokian lisäksi päivä oli ruma useille suuryhtiöille. Metso romahti 6 prosenttia ja Rautaruukki 5 prosenttia. Myös Outokumpu ja Neste Oil kokivat tuntuvia menetyksiä.

Nokia kertoi uuden huippukännykkänsä toimitusten alkamisesta, mutta sillä ei ollut myönteistä vaikutusta yhtiön osakekurssiin. Kilpailijoiden synkähköt arviot alan lähitulevaisuudesta olivat paras selitys osakkeen jyrkälle alamäelle.

Vaihdetuimmista yhtiöistä pääsivät plussalle ainoastaan suuret metsäyhtiöt ja TeliaSonera. Metsäyhtiöitä virkistää dollarin vahvistuminen, joka parantaa suoraan niiden tuloksia.

Stora Enson ja UPM:n vauhti ei kuitenkaan ollut eilisen luokkaa. Parannusta tuli vajaat 2 prosenttia. M-real ui jopa vastavirtaan puolentoista prosentin miinuksellaan.

Nousijoiden listalla suurimman loikan otti Incap, joka paransi arvoaan peräti 20 prosenttia. Elintarvikeyhtiöt Lännen Tehtaat ja Atria kuuluivat myös päivän voittajiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.