Mainos

Nokia Siemens: Potkut tuhansille

Matkapuhelinverkkoja valmistava Nokia Siemens aikoo vähentää 4 500 - 5 800 työntekijää maailmanlaajuisesti. Maakohtaiset irtisanomiset tarkentuvat myöhemmin.

Operatiivinen johtaja Mika Vehviläinen arvioi, että henkilöstövaikutukset Suomeen ja muualle tarkentuvat vasta ensi vuoden puolella.

Yhtiöllä on palkkalistoillaan Suomessa hieman alle 8 000 ihmistä, maailmanlaajuisesti 64 000.

Nokia Siemensin tavoitteena on saavuttaa 500 miljoonan euron säästöt vuoden 2011 loppuun mennessä. Supistukset eivät koske myyntihenkilökuntaa.

Yhtiö perustelee rankkoja supistuksia tarpeella parantaa taloudellista tulostaan. Nokia Siemens teki miljarditappiot heinä-syyskuussa, minkä vuoksi rankat toimenpiteet olivat odotettuja.

Nokia Siemens viittaa myös maailmantaloudessa ja kilpailutilanteessa tapahtuneisiin muutoksiin. Ruotsalainen kilpailija Ericsson on vahvistanut johtoasemaansa matkapuhelinverkkojen valmistajana, kun Nokia Siemens ja muut valmistajat ovat kompuroineet.

Nokia Siemens tunnustaa epäsuorasti, etteivät sen hinnat ole olleet kilpailukykyisiä. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tavoiteltujen säästöjen myötä Nokia Siemens pyrkii vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin yhä kilpailukykyisemmistä hinnoista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.