Mainos

Nokia Siemens Networksin tehdas lakkautetaan Espoossa

Nokia Siemens Networksin (NSN) päätös tehtaan lakkauttamisesta ei muuttunut tänään illansuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Espoon tehdas ajetaan alas tämän vuoden aikana joulukuun loppuun mennessä ja ainakin runsaat 500 ihmistä irtisanotaan. Yhtiö tiedottaa asiasta illan kuluessa.

NSN tarjoaa saneeratuille tukipakettia, jonka suuruus riippuu työvuosista. Tukipaketin ehtona on, että työntekijä ilmoittaa itse irtisanoutuvansa.

MTV:n uutisten tavoittamat luottamusmiehet kertovat, että läheskään kaikki työntekijät eivät suostu vastaanottamaan tukipakettia. NSN vähentää väkeä Espoon lisäksi myös useissa muissa toimipisteissä.

NSN-konsernin globaali tulos oli oli viime vuonna tappiollinen. Tulosta painoivat raskaasti erilaiset alaskirjaukset ja kertaluonteiset erät. Ilman näitä operatiivinen tulos oli puolestaan selkeästi voitollinen.

NSN:n luottamusmiehet moittivat yt-prosessin tulosta yhtiön saneluksi.

- Oikeasti ei neuvoteltu mitään, vaan yhtiö ilmoitti, mitä tulee tapahtumaan. Esitimme useita vaihtoehtoja uudellenkouluttamisesta ja työllistämisestä, mutta niitä ei noteerattu, kertoo MTV:n uutisten tavoittama luottamusmies.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.