Mainos

Nokia Siemens Networksin aloitus lykkääntyy

Aikaisemman arvion mukaan Nokia Siemens Networksin piti tulla voimaan ensi kuussa.

Nokia ja Siemens ilmoittavat, että suunniteltu tietoliikenneverkkotoimintojen yhdistäminen uudeksi Nokia Siemens Networks -yhtiöksi tulee tämänhetkisen arvion mukaan voimaan ensi vuoden tammi-maaliskuussa. Aikaisempi arvio oli tammikuu.

Yhdistymisen täytäntöönpano edellyttää Nokian ja Siemensin yhteisymmärrystä Siemensin tekemän laillisuustarkastuksen tuloksista ja seurauksista. Arvion mukaan laillisuustarkastus suoritetaan tammi-maaliskuun aikana.

Münchenin yleinen syyttäjä epäilee useita Siemensin toimihenkilöitä lahjonnasta. Tutkintavankeudessa istuu myös yhtiön entinen hallituksen jäsen Thomas Ganswindt. Hänen vastuualueensa oli televiestintä. Siemensin voitelusumma on paisunut 420 miljoonaksi euroksi, ja paljastusten jälkeen yhtiö on joutunut alentamaan viime vuoden voittoaan sekä varautumaan ainakin 168 miljoonan lisäveroon.

Nokialla ei aikomuksia vetäytyä

-Olemme katsoneet parhaaksi, siis molemmat yritykset, että Siemens suorittaa tällaisen laillisuus- ja menettelytapatarkastuksen, jotta pääsemme lähtemään puhtaalta pöydältä tässä uudessa yrityksessä. Koska tarkastuksen tekemiseen menee jonkin verran aikaa, emme pääse aloittamaan ihan tammikuussa, kommentoi Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen.

Suomisen mukaan Nokialla ei ole aikomuksia vetäytyä yhteistyöstä.

-Bisneslogiikkahan on edelleen yhtä järkevä ja hyvä kuin aikaisemminkin. Kyllä me olemme sitoutuneita tähän uuteen yritykseen.

Nokia ja Siemens kertoivat verkkoyksikköjensä yhdistämisestä kesäkuussa. Toteutuessaan Nokia Siemens Networksista tulee alan toiseksi suurin yhtiö matkapuhelinverkoissa ja kolmanneksi suurin kiinteissä verkoissa. Sen liikevaihto nousee lähes 16 miljardiin euroon vuodessa ja se työllistäisi noin 60 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.