Mainos

Nokia Siemens Networks aloittaa kovan saneerauksen

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks aloittaa laajan tervehdyttämisohjelman. Yhtiö suunnittelee 17 000 työntekijän vähentämistä maailmanlaajuisesti. NSN:llä on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää 150 maassa, joten kyseessä on noin neljänneksen vähennys.

Yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo, että vähennykset tehdään vuoden 2013 loppuun mennessä. Säästöohjelmalla pyritään Surin mukaan supistamaan yhtiön kuluja miljardilla eurolla vuoden 2013 loppuun mennessä. NSN aloittaa neuvottelut henkilöstön vähennyksistä eri maissa paikallisen lainsäädännön mukaisesti.

NSN perustettiin vuonna 2007 Nokian ja Siemensin yhteistyönä. Odotuksena on ollut, että NSN jossakin vaiheessa irrotetaan Nokiasta ja myydään tai pörssilistataan erillisenä.

– Olemme kasvaneet, mutta emme ole tyytyväisiä tulokseemme, Suri sanoi sijoittajapuhelussa.

NSN:n Suomen maajohtaja: Vähennysmäärä tiedossa lähiviikkoina

Nokia Siemens Networksin Suomen maajohtaja Pekka Soini arvioi, että Suomen osalta yhtiön henkilökunnan vähennystarve selviää lähiviikkoina.

NSN:llä on Suomessa vajaat 7 000 työntekijää. He työskentelevät Oulussa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.

Maajohtaja Soinin mukaan Suomessa tehtävä tuotekehitystyö on tärkeällä sijalla tulevaisuudessakin. Suomi ei hänen mukaansa ole kuitenkaan vähennystarpeille immuuni.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.