Mainos

Nokia Siemens Networks alensi kasvuarviotaan

Juuri toimintansa aloittaneen yhtiön mukaan investoinnit verkkomarkkinoilla ovat vähentyneet.

Nokia Siemens Networks odottaa verkkomarkkinoille ennakoitua vähäisempää kasvua. Eilen toimintansa aloittaneen Nokian ja Siemensin yhteisen verkkoyksikön mukaan verkkomarkkinoilla on merkkejä investointien hidastumisesta.

Yhtiö odottavat nyt hyvin vähäistä euromääräistä kasvua langattomien ja kiinteiden verkkojen markkinoille. Aiemmin Nokia arvioi markkinoiden kasvavan hieman tänä vuonna.

Uusi Nokian ja Siemensin omistama yhtiö on viime vuoden liikevaihtonsa perusteella yksi kolmesta alan suuresta yrityksestä. Uudelle yrityksellä on noin 600 asiakasta ja se toimii noin 150 maassa.

Tulevaisuudessa yhtiön tavoitteena on saada viisi miljardia ihmistä jatkuvaan verkkoyhteyteen, minkä yhtiö uskoo toteutuvan vuoteen 2015 mennessä.

Beresford-Wylie: Suomi pysyy keskeisenä Nokia Siemensille

Nokia Siemens Networksin toimitusjohtaja Simon Beresford-Wylie sanoo ymmärtävänsä henkilökunnan piirissä vallitsevaa epävarmuutta edessä olevien leikkausten vuoksi.

Hän kertoo kuitenkin luottavansa siihen, että yhtiön insinöörit kykenevät suhtautumaan tilanteeseen järkiperäisesti. Maailmanlaajuisesti toimivan yrityksen pitää pysyä kilpailukykyisenä, hän korostaa.

Beresford-Wylie vakuuttaa, että Suomi ja Saksa pysyvät keskeisinä sijaintipaikkoina Nokia Siemensille. Irtisanomisten kohdentumisesta hän ei silti suostu kertomaan mitään tarkempaa.

Eilen toimintansa aloittanut Nokia Siemens on ilmoittanut vähentävänsä 6000-9000 työntekijää nykyisestä 60 000 työntekijästä. Tavoitteena ovat 1,5 miljardin euron vuotuiset säästöt.

Beresford-Wylie korostaa, että tavoitteen saavuttaminen vaatii säästöjä myös muista kohteista kuin henkilöstöstä.

(MTV3-Kauppalehti-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.