Mainos

Nokia putosi viikossa 17 prosenttia

Nokia jatkoi tänään laskuaan Helsingin pörssissä. Päätöslukema 14,35 euroa oli 5,5 prosenttia alempi kuin eilinen päätösarvo 15,18 euroa. Eilisessä iltakaupassa Nokia putosi jo 14,55 euroon, joten siihen verrattuna laskua ei enää tullut kuin 20 senttiä.

Viikon aikana Nokia putosi peräti 17 prosenttia. Nokian kurssia painavat sen kilpailijoiden Motorolan ja Ericssonin kuluneella viikolla kertomat synkät tulevaisuudennäkymät. Markkinoilla onkin arvioitu, että myös Nokia joutuisi antamaan tulosvaroituksen lähiaikoina.

Pankkiiriliike Evli antoi kaikesta huolimatta tänään juuri ennen pörssin varsinaisen kaupankäynnin päättymistä ostosuosituksen Nokian osakkeelle. Aiemmin Evli kehotti asiakkaitaan vähentämään Nokia-omistuksiaan. Perusteluna ostosuositukselle oli, että mahdollinen tulosvaroitus on tämän viikon pudotuksen seurauksena jo leivottu Nokian hintaan.

Sonera syöksyi tänään Nokiaakin jyrkemmin 10,4 prosenttia 3,26 euroon. Yhtiö putosi yli 10 prosenttia useina päivinä peräkkäin, ja analyytikkojen mukaan Sonera ei tule toipumaan ennen kuin yhtiö saa selväksi, mitä sen Saksan umts-veloille tapahtuu.

Nokian ja Soneran painamana Hex-yleisindeksi putosi 3,3 prosenttia 5698,68 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi laski vähemmän 1,8 prosenttia.

Nousijayhtiöitä olivat mm. Stonesoft ja Soon. Laskijoiden kärjessä Soneran ohella olivat Raisio ja Wecan. Viime päivinä nousseet metsäosakkeet putosivat tänään lievästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.