Mainos

Nokia: Puhelinten hinnat eivät laske

Pekingissä puhuneen Nokian pääjohtaja Jorma Ollilan mukaan yhtiö ei suunnittele alennuksia puhelinten hintoihin tänä vuonna.

Nokia ei kaavaile tälle vuodelle matkapuhelinten hintojen alennuksia, ja yhtiö aikoo keskittää tuotantoaan entistä kehittyneempiin malleihin. Pekingissä puhuneen pääjohtaja Jorma Ollilan mukaan alan kansainvälinen kilpailu pitää hintapaineita yllä.

Nokia alensi eräiden puhelinmalliensa hintoja viime vuonna voittaakseen takaisin markkinaosuuksiaan kovimmilta kilpailijoitaan Motorolalta ja Samsungilta.

Keskimäärin joka kolmas maailmassa myyty matkapuhelin on Nokian tuotantoa. Nokia odottaa matkapuhelinten myynnin kasvua etenkin Kiinassa.

- Viime vuosi oli meille Kiinassa hyvin vahva ja odotamme, että sama kehitys jatkuu, Ollila sanoi.

Ollila kieltäytyi kommentoimasta, kuinka paljon Kiinan osuus on yhtiön tuloksesta. Hän tyytyi sanomaan, että Kiinalla on merkitystä Nokian tuloksen kannalta. Viime vuonna Kiinan osuus Nokian liikevaihdosta oli 10 prosenttia, millä se sijoittui toiseksi Yhdysvaltojen 13 prosentin perään. Ollila huomautti, että Kiinasta on tulossa maailman suurin matkapuhelinmarkkina heti Yhdysvaltojen jälkeen. Kiinalaisten kännykänkäyttäjien määrän odotetaan liki kaksinkertaistuvan lähimmän viiden vuoden aikana.

Ollilla vieraili Kiinassa, jossa Nokia on tehnyt bisnestä jo 20 vuotta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.