Mainos

Nokia potee yhä vatsatautia

Vielä tänään kaksi potilasta on ollut tiputuksessa terveyskeskuksessa. Osassa Nokiaa on yhä voimassa vesijohtoveden keittokehotus.

Nokian vesijohtojen puhdistusta jatketaan taas tänään joulutauon jälkeen.

Teknisen keskuksen johtaja Simo Latva kertoi, että vuorossa ovat nyt Koskenmäen ja Keskisen alueet. Puhdistus kestää kolme päivää.

Ensimmäisenä puhdistetun Haaviston alueen vedestä on vesijohtojen vesi-ilmapuhdistuksen jälkeenkin löydetty norovirusta. Lähellä jätevedenpuhdistamoa sijaitseva Haavisto kuuluu pahiten likaantuneisiin alueisiin.

Uudemmista vesinäytteistä saadaan laboratoriotuloksia uudenvuoden jälkeen.

Vesijohtoveden keittokehotus jatkuu kaupungin eteläosassa, missä asuu noin 10000 ihmistä. Puhdasta juomavettä on joulunakin jaettu kaupunkilaisille, ja jakelu jatkuu edelleen.

Tiputusta tarvitsevia yhä

Saastuneesta vedestä alkanut vatsatautiepidemia ei ole vielä päättynyt. Terveyskeskuksen ylihoitajan Tiina Mäkisen mukaan iltapäivällä nestetiputuksessa oli kaksi potilasta. Viime yönä hoitoa annettiin kahdelle henkilölle.

Yksi lapsi on lähetetty hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Sairasloman hakijoita kävi terveyskeskuksessa tänään useita, ja kaupunkilaiset kyselivät puhelimitse neuvoja ripulin hoitoon.

Jouluaattona ja joulupäivänä Nokian terveyskeskuksessa oli hiljaisempaa, eikä yhtään potilasta tarvinnut panna tiputukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.