Mainos

Nokia pohtii tehtaan rakentamista Barcelonaan

Nokia pohtii edelleen, rakentaako radiolinkkejä ja tukiasemaohjaimia valmistava tehdas Barcelonaan Espanjaan. Lopullisen päätöksen syntyminen vie viikkoja, ellei kuukausia.

-Päätöstä tehtaan lopullisesta rakentamisesta tai tehtaan sijoittamisesta johonkin paikkaan ei ole tehty. Selvitystyö julkistettiin kesäkuun alussa ja se jatkuu edelleen, Nokian viestintäjohtaja Lauri Kivinen kertoi uutistoimisto Startelille.
Nokia haluaa laajentaa tuotantoaan Etelä-Eurooppaan alueen matkapuhelinmarkkinoiden vahvan kasvun vuoksi. Yhtiö on selvittänyt useita vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja.

Kauppalehti kertoo Nokian päättäneen rakentaa 250 miljoonan markan alkuinvestoinneilla tehtaan Barcelonaan. Tiedot perustuivat espanjalaislehti La Vanguardian uutiseen, jossa kerrottiin tuotantolaitoksen aloittavan toimintansa vuonna 2000 ja tekevän vuosiliikevaihtoa 550-750 miljoonaa markkaa. Espanjalaislehti oli haastatellut Nokian Espanjan -johtajaa Erkki Saarikoskea.
Lauri Kivisen mukaan Nokian koko teollisen suunnitelman raami Espanjaan on 600 miljoonaa markkaa. Se koostuu nyt näköpiirissä olevasta tehtaasta, tutkimusohjelmasta paikallisten korkeakoulujen kanssa sekä "mahdollisesti muista osista". Nokialla on tällä hetkellä tuotantolaitoksia Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Kiinassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.