Mainos

Nokia plussalla mutta Hex-indeksi miinuksella

Helsingin pörssin yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi seuraa yleensä tiiviisti pörssin myydyintä osaketta eli Nokiaa, mutta tänään oli tässä suhteessa poikkeuksellinen päivä. Nokia oli päivän päätteeksi reilun prosentin plussalla, kun taas Hex-indeksi oli iltakuudelta puoli prosenttia lähtötasonsa alapuolella 5812,84 pisteessä.

Analyytikkotapaamisen aamulla järjestäneen Nokian osake maksoi päivän päätteeksi 13,50 euroa eli 1,2 prosenttia keskiviikon päätöskurssia enemmän.

Pörssiä painoivat laskuun muun muassa runsaasti vaihdetut Sonera, Silja ja Nordea, joiden kurssit putosivat 4-8 prosenttia. Myös Sampo ja Stora Enso olivat vahvassa alamäessä. Siljan 5,4 prosentin kurssisukellusta selittää Silja-omistustaan torstaina kasvattaneen Sea Containers -yhtiön ostotarjous yhtiön lopuista osakkeista.

Nousussa oli torstaina muun muassa irtisanomisistaan ilmoittanut Efore, jonka osakekurssi parani päivän mittaan 3,6 prosenttia. Keskiviikkona tulosvaroituksen antanut Jippii Group puolestaan kallistui 9,5 prosenttia.

Keskeisistä toimialoista vain tele- ja elektroniikkateollisuus oli plussalla, sillä sen osakkeet kallistuivat keskimäärin puoli prosenttia. Pankki- ja rahoitusosakkeet puolestaan halpenivat keskimäärin 3,8 prosenttia.

Painorajoitettu portfolioindeksi laski tänään 1,6 prosenttia 2741,17 pisteeseen. Osakekauppaa käytiin huomattavasti alkuviikkoa vilkkaammin, sillä kokonaisvaihtoa kertyi vajaat 762 miljoonaa euroa, mistä Nokian osuus oli 535 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.