Mainos

Nokia piti vappupörssin plussalla

Nokian ja muiden tietoliikenne- ja elektroniikan toimialan osakkeiden nousut pitivät pörssin yleisindeksin niukat 0,1 prosenttia plus-merkkisenä. Vappupörssissä kallistuivat myös myös metalli- ja metsäosakkeet, mutta finanssiryhmien osakkeet kääntyvät tänään laskuun. Pörssin osakevaihto oli 840 miljoonaa markkaa.

Huhtikuun aikana osakkeiden hinnat kallistuivat pörssissä keskimäärin kolme prosenttia, ja Nokian painoarvoa rajoittavan portfolioindeksin mukaan huhtikuun nousu oli 1,5 prosenttia. Tammi-huhtikuussa osakkeiden hinnat ovat Helsingissä kallistuneet keskimäärin 17,5 prosenttia.

New Yorkissa pörssiosakkeet nousivat eilen peräti 2,6 prosenttia. Tokion pörssi jatkoi tänään New Yorkin linjaa saman suuruisella nousulla, ja Frankfurtissa kurssit vahvistuivat keskimäärin 1,6 prosenttia. Myös tänä aamuna Wall Street oli hienoisessa nousussa.

Nokian osakkeiden hinnat vahvistuivat päivän aikana hieman. A-osakkeen hinta käväisi kalleimmillaan 325 markassa, ja viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 324,40 markan kurssiin. A-osakkeen päätöshinta kallistui eilisestä 2,50 markkaa ja K-osakkeen kolme markkaa 323,50 markkaan. Vaisalan nousu oli neljä markkaa 324 markkaan ja PK Cablesin kolme markkaa 74 markkaan.

Lanorin toiminta lopetetaan

Askon päivävaihto nousi 152 miljoonaan markkaan. Yhtiön osakkeilla tehtiin kolme suurta kauppaa, joista Merita Pankkiiriliikkeen tekemässä suurimmassa kaupassa omistajaa vaihtoi miljoonaa osaketta 92 miljoonalla markalla.

Suurkauppojen takana oli Lanor, joka kertoi tänään omistuksensa Askosta vähentyneen kevään aikana 23 prosentista 11 prosenttiin. Lanorin mukaan osakemyynnit liittyvät ohjelmaan, jonka tavoitteena on yhtiön purkaminen vuoden kuluessa. Asko ja Neste omistavat molemmat Lanorista noin 47 prosentin osuudet.

Lanorin lopettamisen yhteydessä jaetaan yhtiön vielä omistamat Askon osakkeet Lanorin osakkaille omistusosuuksien suhteessa. Asko ja Neste saavat kumpikin osakemäärät, jotka edustavat noin viittä prosenttia Askon osakkeista ja Sampo-ryhmän osuudeksi tulee noin 0,6 prosenttia. Askon osakkeita sementoitiin viime vuosikymmenen lopulla Lanoriin valtausuhan vuoksi.

OKO kertoi tänään, ettei eräiden osuuspankkien jääminen op-yhteistyömallin ulkopuolelle vaikuta OKO-konsernin tämän vuoden tulokseen. Myöskään tulevina vuosina tulosta heikentävä vaikutus ei OKOn arvion mukaan ole olennainen.

Polar puolestaan kertoi rakennustoiminnan tulosnäkymien kuluvana vuonna heikentyneen, ja yhtiön alkuvuoden tulos muodostuu lievästi tappiolliseksi. Myöskään koko konsernin toiminnallisen tuloksen ei odoteta paranevan edellisvuodesta. Polarin osakkeen hinta tippui päivän aikana 0,75 markkaa 6,40 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.