Mainos

Nokia piristi pörssiä

Nokian ja Soneran 3G-julkistus riehaannutti Helsingin pörssin reippaaseen, yli kuuden prosentin nousuun.

Nokian osake kallistui Helsingissä yli 10 prosenttia 14,48 euroon ja Sonerakin melkein kuusi prosenttia 3,91 euroon. Kun iltaa kohti vetoapua saatiin vielä New Yorkin pörssin myönteisestä avauksesta, Hex-indeksi päätyi 6,15 prosenttia plussalle 5458,98 pisteeseen.

Pörssin nousu ei jäänyt pelkästään Nokian ja Soneran kontolle, vaan nousijoitten listalla myös monet pienemmät teknologiayhtiöt kuittasivat reippaita, 8-10 prosentin nousulukuja. Tietoenator kallistui yli 13 prosenttia 12,60 euroon, kun Ericsson kertoi ulkoistavansa sille osan kiinteiden verkkojen ja matkapuhelinjärjestelmien tuotekehityksestä Ruotsissa. Keskeisistä toimialoista myös metsäyhtiöt olivat selvässä, keskimäärin noin viiden prosentin nousussa.

Metalliyhtiöt sen sijaan kokivat kovia. Metson kurssi romahti yli kymmenen prosenttia alaspäin 9,40 euroon, kun yhtiö kertoi kuluvan vuosineljänneksen tuloksen jäävän odotuksista. Turun tehtaan lomautuksista kertonut Wärtsilä oli 3,5 prosentin laskussa ja Rautaruukin osake halpeni sekin 2,5 prosenttia.

Raision kurssi liikahti viitisen prosenttia ylöspäin, kun yhtiö aamulla vakuutti pörssitiedotteella Benecol-bisneksen vetävän ja yltävän kohta jo voiton puolella. 1,12 euron päätöskurssi on silti yhä kaukana Benecol-huuman parhaiden päivien lukemista.

Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi nousi Helsingissä 2,63 prosenttia ja vaihtoa kertyi kohtuullisesti, noin 730 miljoonaa euroa. Myös muualla Euroopassa pörssit olivat edelleen selvässä nousussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.