Mainos

Nokia piristi myös Euroopan pörssejä

Nokian myönteiset uutiset ovat piristäneet tunnelmia myös Euroopan pörsseissä ja vetivät myös kilpailijoiden Ericssonin ja Alcatelin kurssit noin kolmen prosentin nousuun.

Nokia-optimismista huolimatta europörssien keskeiset indeksit ylsivät vain niukin naukin plussan puolelle. Useimpien Euroopan pörssien sulkeuduttua yleiseurooppalainen FTSE Eurotop 300 -indeksi oli vain 0,01 prosentin nousussa ja suppeampi DJ Euro Stoxx 50 sekin vain 0,61 prosenttia maanantaita ylempänä.

Lontoon FTSE-indeksi päätyi 0,47 prosentin laskuun 5160 pisteeseen, kun taas Frankfurtin Xetra Dax oli illalla 0,46 prosentin nousussa. Laskijoiden kärkijoukossa oli mediakonserni Vivendi. Sen kurssi sen sijaan painui yli neljän prosentin laskuun, kun yhtiö kertoi neuvottelevansa amerikkalaisen USA Networksin ostosta. Markkinoita huoletti, onko Vivendi maksamassa jenkkiyhtiöstä liian kovan hinnan.

Keskuspankin korkopäätöstä odotelleessa New Yorkissa nousuvire vahvistui iltaa kohti. Kello 20 maissa Suomen aikaan Dow Jones -indeksi oli 0,3 prosenttia ja Nasdaq melkein 1,3 prosenttia plussan puolella.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.