Nokia nousussa, Saksa säikäytti Helsingin pörssiä

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osake on 2,0 prosentin nousussa reilun tunnin kaupankäynnin jälkeen. Sen sijaan Helsingin pörssin yleisindeksi on 1,7 prosenttia miinuksella, kun Saksasta kantautui huonoja talouslukuja.

Matkapuhelinyhtiö Nokia uskoo, että Googlen päätös ostaa Motorolan puhelimet koituu Nokialle hyödyksi. Eilen Nokia vahvistui New Yorkin pörssissä yli 17 prosenttia.

Nokia arvioi Financial Times -lehdessä, että yrityskauppa vahvistaa yhtiön kasvumahdollisuuksia älypuhelinbisneksessä. Nokia uskoo, että järjestely voi parantaa merkittävästi Nokian valmistamien Microsoft-puhelimien asemaa markkinoilla. Nokia ilmoitti keväällä aloittavansa yhteistyön Microsoftin kanssa ja luopuvansa vaiheittain älypuhelinten Symbian-käyttöjärjestelmästä.

Muuten synkkiä pilviä markkinoille loi Euroopan suurin talousmaa Saksa, joka raportoi aikaisemmin tänään vaatimattomista talousluvuista.

Maan talous kasvoi vaatimattomat 0,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kun analyytikot odottivat uutistoimisto Reutersin mukaan 0,5 prosentin kasvua.

Puolelta päivin saadaan tietoa euroalueen talouskasvusta. Euroalueen talouskasvun odotetaankin hidastuvan huhti-kesäkuussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat