Mainos

Nokia nousi huipulle

Nokia on noussut koko Euroopan kalleimmaksi yritykseksi. Yhtiön osake jatkoi hurjaa nousuaan - eilen maailmalla ja tänään Helsingin pörssissä. Kurssinousu on jatkunut huikeana jo viikkoja - ja siis vain kiihtynyt viime päivinä. Eikä voittokulku koske pelkästään Nokiaa vaan koko suomalaista tietoliikenne-alaa.

nokian-kortti-tietokoneeseen

Kaupankäynti Helsingin pörssissä lähti pitkän viikonlopun jäljiltä liikkeelle ennätyksiä rikkomalla. Syynä oli Nokian osakkeen hurja meno, sillä heti pörssin avauduttua Nokian osakkeen hinta kipusi lähes 12 prosenttia eli 17 euroa 172,07 euroon. Illemmalla nousu kuitenkin taittui: Kello 17.45 Nokia oli 167,15 eurossa, jossa oli nousua perjantaista 8,54 prosenttia. HEX oli noussut 6,07 prosenttia 12 889,63 pisteeseen.

Investointipankit nostivat Nokian tavoitehintaaUseat merkittävät investointipankit ovat nostaneet Nokian osakkeen tavoitehintaa keskimäärin 200 euroon. Esimerkiksi Morgan Stanley Dean Witter korotti Nokian hinnan 200 euroon, kun pankkiiriliikkeen aiempi tavoite oli 175 euroa.

Pankit perustelivat arviotaan sillä, että matkapuhelinten käyttäjämäärä maailmassa yltää miljardiin ennakoitua aikaisemmin. Nokian pääjohtaja Jorma Ollila sanoi perjantaina analyytikkotapaamisessa Teksasissa, että miljardi käyttäjää saavutetaan jo vuoden 2002 loppuun mennessä.

Eräät pörssivälittäjät sanoivat tänään ennen Helsingin pörssin avautumista, että Nokian osakkeen viime aikojen kiivas nousutahti saattaa olla liian nopeaa liian lyhyessä ajassa.
(MTV3-STT-Reuters)

Matti Toivosen raportissa pohditaan Nokian hurjan nousun syitä. (Kesto 1 46 )
Leea Ollikainen kertoo Talousuutisissa kurssinoususta ja sen vaikutuksista. Haastattelussa mm. Merja Myllylahti Kauppalehdestä, Lontoosta. (Kesto 1 13 )

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.