Mainos

Nokia mustalle listalle USA:ssa

Nokia on joutunut Yhdysvaltain rahoitusviranomaisten kynsiin, koska se tekee kauppaa muun muassa Iranin kanssa. Nokian mukaan yhtiö on toiminut sekä kansallisten että kansainvälisten sääntöjen mukaan.

Matkapuhelinjätti Nokia on joutunut rahoitusviranomaisen mustalle listalle Yhdysvalloissa.

Rahoitusmarkkinoita valvova viranomainen on asettanut Nokian listalle yrityksistä, jotka käyvät kauppaa maissa, joiden Yhdysvallat katsoo tukevan terrorismia. Nämä maat ovat Kuuba, Iran, Pohjois-Korea, Sudan ja Syyria.

Nokia ei ole listalla yksin. Yritysten joukossa on pitkä lista tunnettuja suuryrityksiä, kuten Unilever, Volvo, Siemens, Reuters, HSBC ja Statoil.

Yritysten liiketoimintatiedot ovat peräisin viime vuoden vuosikertomuksista. Nokian myynti Iraniin, Libyaan, Sudaniin ja Syyriaan oli viime vuonna yhteensä noin prosentin yhtiön kokonaistuloista eli runsaat 400 miljoonaa euroa.

Ruotsalaisia yrityksiä samalta listalta löytyy viisi: Volvo, Lundin Mining, Astra Zeneca, Millicom ja ABB. Astra Zenecan viestintäpäällikkö Staffan Ternby arvosteli Dagens Industri -lehdessä listaa hyvin omituiseksi. Hänen mukaansa lääkeyhtiön toiminta Kuubassa on humanitääristä toimintaa.

Myös Nokia kertoo toimineensa sekä kansallisten että kansainvälisten lakien ja sääntöjen mukaisesti. Viestintäpäällikkö Eija-Riitta Huovisen mukaan yhtiö on myös raportoinut toiminnastaan SECin sääntöjen mukaisesti.

Muutkin yhtiöt sanoivat, ettei yhdysvaltalaisviranomaisten lista tule muuttamaan yhtiöiden liiketoimintaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.