Mainos

Nokia markkinaoikeuteen kännykkätakuista

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Nokian lupaama kännyköiden vuoden mittainen takuuaika ei ole riittävä.

Yhden vuoden takuu ei tuo kuluttajalle lain vaatimaa lisäetua silloin, kun laitteen odotettu kestoikä on useita vuosia. Kuluttaja-asiamies vei asian viime perjantaina markkinaoikeuteen.

Vastapuolena hakemuksessa on Nokia. Kuluttaja-asiamies vaatii yhtiölle kieltoa kutsua takuuksi sellaista sitoumusta, joka ei tuo kuluttajalle todellista lisäetua.

Takuu on aina vapaaehtoinen eikä sitä ole pakko tuotteille antaa. Kuluttajilla on kuitenkin oikeus vaatia tuotteen korjaamista kuluttajansuojalain perusteella myös silloin, kun takuuta ei ole annettu tai takuuaika on päättynyt.

Kuluttaja-asiamies kertoo neuvotelleensa Nokian kanssa yhtiön takuuehdoista keväästä lähtien. Nokia on kuluttaja-asiamiehen mukaan vastustanut takuuajan pidentämistä mm. sillä perusteella, että matkapuhelin on erilainen tuote kuin esimerkiksi kirjahyllyyn sijoitettu televisio eli alttiina kolhuille ja huonolle säälle.

Kuluttaja-asiamiehen mielestä tämä peruste ei riitä, vaan puhelimien on kestettävä niille ominaista käyttöä. Kuluttajan omista käyttövirheistä johtuvia vikoja valmistajan ei luonnollisesti tarvitse korvata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.