Mainos

Nokia luottaa vahvaan kasvuun

Nokia ilmoitti tänään ulottavansa yhtiön kasvutavoitteen 25-35 prosentin liikevaihdon kasvusta ja hyvänä jatkuvasta kannattavuudesta vuoden 2002 lisäksi myös vuoteen 2003. Nokia ennakoi vuoden 2001 ensimmäisen puoliskon liikevaihdon kasvun olevan lähempänä 35 prosenttia kuin 25 prosenttia.

Nokia kurssikehitys

Puhuessaan Lontoossa Nokian vuotuisessa analyytikkotapaamisessa Nokian pääjohtaja Jorma Ollila ilmaisi luottamuksensa yhtiön kykyyn hyödyntää mahdollisuuksia, joita tietoliikenteen jatkuva kehitys tuo mukanaan.

-Langattoman viestinnän maailmassa paras on vielä edessä, Ollila totesi. -Tulevaisuuden mukanaan tuomat mahdollisuudet ovat valtavia, kun astumme uuteen aikaan, jossa liikkuvuus, Internet, digitalisoitu media ja muut sisällöt voidaan yhdistää ja saattaa lähestulkoon kenen tahansa ulottuville missä ja milloin tahansa.

Nokian ylin johto toteaa, että yhtiö on hyvissä asemissa tulla johtavaksi langattoman sähköisen kaupankäynnin yritykseksi. Nokia on päättänyt yli miljardin euron vuotuisesta kustannussäästötavoitteesta vuoteen 2003 mennessä. Tavoite on tarkoitus saavuttaa samalla kun Nokia muuntautuu sähköisen kaupankäynnin yritykseksi, jonka liikevaihdosta sähköinen liiketoiminta muodostaa oleellisen osan.

Nokia arvioi, että sen kohteena olevat verkkomarkkinat kasvavat vuositasolla noin 30 prosenttia kolmen seuraavan vuoden aikana ja ovat 90 miljardia euroa vuonna 2003.

Nokian matkapuhelimien myynnin kasvu ylitti edelleen markkinoiden kasvun. Yhtiö uskoo, että sen markkinaosuus on tällä hetkellä runsaat 30 %, minkä uskotaan olevan lähes kaksinkertainen verrattuna markkinaosuuksissa toisella tilalla olevaan kilpailijaan. Nokian tavoitteena on jatkossakin vahvistaa johtoasemaansa matkapuhelimissa ja pystyä hyödyntämään suurtuotannon edut.

Nokia on muuttanut arviotaan matkapuhelimien käyttäjämäärien kasvusta ja toteaa nyt, että miljardin käyttäjän raja voidaan saavuttaa vuoden 2002 lopun sijasta jo vuoden 2002 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Nokia uskoo myös, että Internet-yhteyksillä varustettujen puhelimien määrä ylittää tietokoneiden määrän jo vuonna 2002 aiemmin arvioidun vuoden 2003 sijaan. Nokia ennakoi, että Internet-puhelimien markkina vuonna 2000 olisi noin 60 miljoonaa yksikköä, ja että WAP-puhelimien osuus tästä olisi noin 40 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2001 Nokia arvioi Internet-puhelimien markkinan nousevan noin 200 miljoonaan, jolloin WAP-puhelimien osuus olisi runsaat 180 miljoonaa kappaletta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.