Mainos

Nokia liittoutui EU:n komission kanssa Microsoftia vastaan

Suuria teknologiayrityksiä edustava ECIS-järjestö on liittoutunut EU:n komission kanssa unionin oikeusjutussa ohjelmistojätti Microsoftia vastaan. Liittoutumisesta kertoi Financial Times -sanomalehti.

Lehden mukaan esimerkiksi Nokia, IBM ja Oracle ovat komission rinnalla jutussa, jossa syytetään Microsoftia unionin kilpailulakien rikkomisesta ja lähes monopoliaseman väärinkäytöstä. Yritykset haluavat FT:n mukaan osallistua asian käsittelyyn komission rinnalla EY:n tuomioistuimen ensimmäisen asteen istuimessa.

Suunnitelma saattaa kuitenkin epäonnistua, sillä yritykset saattoivat ilmoittaa halukkuudestaan oikeudelle liian myöhään. Yritykset voivat kuitenkin antaa komissiolle arvokasta mielipide- ja asiantuntija-apua, vaikka ne eivät oikeuteen asti pääsisikään.

Nokia viestintäjohtaja Arja Suominen korosti keskiviikkona, että Nokia on mukana hankkeessa järjestön jäsenenä, yhdessä muiden yritysjäsenten kanssa. Nokia liittyi vuonna 1992 ECIS-järjestöön (European Committee for Interoperable Systems), jonka tavoitteena on edistää teknologian yhteensopivuuteen liittyviä asioita.

EU:n komissio määräsi Microsoftille vuosi sitten ennätysmäiset lähes 500 miljoonan euron sakot kilpailulakien rikkomisesta. Ratkaisun takana oli liikkuvien kuvien katseluun ja musiikin kuunteluun tarkoitetun Media Playerin kytkentä osaksi Windows-käyttöjärjestelmää. EU-komissio vaati, että Microsoftin pitää tarjota käyttöjärjestelmää ilman Media Playeria. Lisäksi se velvoitettiin antamaan tarkempia tietoja ohjelmistonsa yksityiskohdista.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman ECIS:sin asianajajan mukaan yritysten mukaantulo todistaa sen, että Microsoft on ollut kommenteissaan väärässä.

-Microsoft on väittänyt, että EU-komissiolla ei ole oikeusjutulleen ollenkaan tai vain vähän tukea teollisuudelta. Tämä nyt todistaa, että se ei pidä paikkaansa, sanoi asianajaja Thomas Vinje Clifford Chance -lakiasiaintoimistosta Brysselistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.