Mainos

Nokia leikkaamassa enintään 800 työpaikkaa

Nokia vähentää Suomesta enintään 800 henkilöä. Irtisanottavien määrä tarkentuu kuitenkin vasta ensi keväänä, sillä henkilöstölle tarjotaan ensin vapaaehtoista taloudellista tukipakettia, Nokian viestinnästä kerrottiin STT:lle. Osalle voi lisäksi löytyä muita töitä yhtiön sisältä.

Työntekijäpuolen mukaan pelkästään Oulussa eri yksiköistä vähennetään noin 170 työpaikkaa eli joka kymmenes Oulun henkilöstöstä.

Nokian lokakuussa alkaneissa yt-neuvotteluissa tavoiteltiin alun perin noin 850 hengen vähennystä. Lopullinen määrä täsmentyi, kun neuvottelut nyt saatiin päätökseen myös Symbian Smartphones -yksikön osalta.

- Jos henkilö valitsee taloudellisen tukipaketin, hän saa tietyn rahallisen korvauksen ja sen jälkeen irtisanoutuu itse, viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist Nokiasta selvitti. Tukipaketti on maksimissaan 15 kuukauden palkka.

Maailmanlaajuisesti Nokia on karsimassa noin 1800 työpaikkaa. Vähennykset koskevat Symbian-tuotekehitystä ja palveluliiketoimintaa, joita järjestetään uudelleen.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.