Mainos

Nokia korostaa tuloshakuisuutta kannustimena

Nokia tuo tulosperusteiset osakkeet laajoihin osakepohjaisiin palkkiojärjestelmiinsä. Näin se korostaa tuloshakuisuutta aiempaa enemmän pitkän aikavälin henkilöstökannusteissa. Samalla yhtiö vähentää merkittävästi optioiden käyttöä vuoteen 2003 verrattuna.

Uuden osakepohjaisen kannustinjärjestelmän kohderyhmään kuuluu edelleen suuri osa henkilöstöä eri organisaatiotasoilla, mutta osallistujien määrää supistetaan aiemmasta. Ohjelma tähtää entistä tarkemmin tuloksellisuuden palkitsemiseen sekä lupaavien ja keskeisten työntekijöiden sitouttamiseen.

Tulosperusteinen osakeohjelma perustuu kahteen erilliseen ja ennalta määrättyyn taloudelliseen tavoitteeseen. Tavoitteista toinen on sidottu yrityksen keskimääräiseen vuotuiseen liikevaihdon kasvuun ja toinen osakekohtaisen tuloksen (perus, raportoitu) kehitykseen vuosina 2004-2007. Mikäli kummankaan tavoitteen alarajaa ei saavuteta, yhtään tulososaketta ei anneta. Mikäli vaadittu minimitaso saavutetaan, ensimmäinen osasuoritus tapahtuu vuonna 2006 ja toinen vuonna 2008.

Enintään 17 miljoonaa

Jos Nokian hallituksen hyväksymän ohjelman molempien tavoitteiden maksimiarvot saavutetaan, osakkeita annetaan enintään 17 miljoonaa kappaletta. Jos tulos sijoittuu kynnys- ja maksimiarvojen välille, palkkio toteutuu lineaarisen kaavan mukaan.

Vuonna 2004 annettavien optioiden määrä on huomattavasti edellisvuotta pienempi. Vuonna 2003 Nokia antoi työntekijöilleen yhteensä noin 30 miljoonaa optiota. Viime vuoden yhtiökokouksen hyväksymän optio- ohjelman enimmäismäärä on 94,6 miljoonaa optiota. Tänä vuonna annetaan korkeintaan 7 miljoonaa optiota. Lisäksi Nokia on käyttänyt hyvin rajallisesti ehdollisia osakepalkkioita sitouttaakseen lupaavia ja yrityksen kannalta erittäin keskeisiä työntekijöitä.

Nokia jatkaa ehdollisten osakepalkkioiden rajallista käyttöä rekrytoidakseen, sitouttaakseen ja kannustaakseen lupaavia ja keskeisiä työntekijöitä. Vuoden 2004 ehdolliset osakepalkkiot voivat enimmillään johtaa 2 miljoonan osakkeen antamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.