Nokia käy Bochum-neuvotteluja salassa

Bochumin matkapuhelintehtaan työntekijät yrittävät vielä kerran pelastaa työpaikkansa. Työntekijöiden edustajat tapaavat tiistaina Nokian johdon edustajia neuvottelussa, josta ei ole annettu tarkkoja tietoja julkisuuteen.

Eurooppalaisten metalliliittojen yhteistyöjärjestön EMF:n puheenjohtaja Peter Scherrer neuvotteli yhteisistä tavoitteista suomalaisten ammattijärjestöjen edustajien kanssa maanantaina Helsingissä.

Scherrer on uhannut Nokiaa oikeustoimin Bochumin tehtaan lakkauttamisen vuoksi. Lisäksi hän on aikonut selvittää, onko Nokia nyt saamassa joitakin tukia esimerkiksi EU:lta yhtiön siirtäessä tuotantoa Romaniaan valmistuvalle tehtaalle.

EMF:n suomalaisia jäsenjärjestöjä ovat Uusi Insinööriliitto, Metalliliitto, Sähköalojen ammattiliitto, Tekniikan Akateemisten liitto ja Toimihenkilöunioni.

Nokia on todennäköisesti halukas keskustelemaan vain Bochumin tehtaalta irtisanottaville varatusta sosiaalipaketista ja ratkaisuista, jotka toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo lupasi työntekijöiden työllistämiseksi muualle.

Kallasvuo ei osallistu tiistain tapaamiseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat