Mainos

Nokia kaavailee tuotannon aloittamista Espanjassa

Nokia tutkii mahdollisuutta aloittaa matkapuhelinverkoissa käytettävien radiolinkkien ja tukiasemaohjainten valmistusta Espanjassa. Toimitusjohtaja Jorma Ollila kertoi tänään Espanjassa Nokian harkitsevan maailmanlaajuisen tuotanto- ja osaamisverkkonsa laajentamista ja kartoittavan lisäksi yhteistyömahdollisuuksia paikallisten korkeakoulujen kanssa lähinnä radiotekniikan alalla.

Nokia Telecommunicationsin viestintäjohtaja Arja Suomisen mukaan päätöksiä tuotantolaitosten perustamisesta Espanjaan ei ole vielä tehty, mutta niitä voidaan odottaa lähikuukausina. Myös mahdollisiksi sijaintipaikoiksi tutkitaan vielä useita vaihtoehtoja. Investointien suuruus taas riippuu siitä, miten markkinat alueella kehittyvät, Suominen sanoi.

Matkapuhelinverkkoja valmistavalla Nokia Telecommunicationsilla on jo ennestään tuotantolaitoksia Suomen lisäksi Kiinassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tutkimus- ja kehitystyötä yhtiö tekee Suomessa, Australiassa, Tanskassa, Saksassa, Japanissa, Malesiassa, Ruotsissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Nokia Telecommunicationsin palveluksessa oli vuodenvaihteessa runsaat 17000 henkilöä. Suomisen mukaan tuotantoketjua halutaan laajentaa seuraavaksi juuri Etelä-Euroopassa, koska alueen matkapuhelinverkkomarkkinoiden nopea kasvu näyttää jatkuvan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.