Mainos

Nokia jyrää matkapuhelinmarkkinoilla

Nokian markkinaosuuden matkapuhelinmarkkinoilla odotetaan yhä vahvistuvan. Motorolan tilauskannan pienentyminen ja matkapuhelinmyynnin heikentyminen lupaavat hyviä kasvulukuja Nokialle, joka julkistaa alkuvuoden tuloksensa pari viikon kuluttua.

Vaikka Motorola kertoo lähes kaksinkertaistaneensa toisen vuosineljänneksen tuloksen, sen matkapuhelinmyynnin luvut ovat vaisut. Tilauskanta pieneni prosentin verran ja myynnin arvo on kasvanut vain parikymmentä prosenttia.Markkinoilla lukuja pidetään hyvänä asiana Nokialle.

Matkapuhelinmarkkinat Euroopassa on kasvanut jatkuvasti ja vaikka Motorola pystyi parantamaan tulostaan ja samalla tilauskantaansa Amerikassa ja Aasiassa, on aika selvää, että Nokia tulee saamaan lisää markkinaosuutta, ennen muuta Euroopassa ja sitä kautta koska Eurooppa on nopeimmin kasvava markkina matkapuhelinten myynnissä, niin markkinaosuus tulee kasvaan koko maailmassa, sanoo Meritan sijoitusanalyytikko Jussi Uskola.

Tasainen Nokia

Nokia on kasvattanut osuuttaan maailman matkapuhelinmarkkinoista tasaisen varmasti. Pian joka kolmas maailmassa myyty matkapuhelin on Nokia. Motorola tulee vielä kakkosena, mutta sen osuus pienenee samalla kun Nokian ja Ericssonin osuus kasvaa.

Nokia päihittää kasvuluvuillaan molemmat pääkilpailijansa kirkkaasti. Sen puhelinmyynti kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 90 prosenttia. Ericssonkin on päässyt takaisin kasvu-uralle 50 prosentin myynnin kasvullaan. Motorola on hyytynyt kilpailussa selvästi.

Myös Nokian verkkoliiketoiminnan uskotaan yltävän hyviin kasvulukuihin. Yhtiö on viime aikoina kertonut viikoittain uusista GPRS-verkkotilauksista maailmalle.

Tilastotiedot kertovat matkapuhelinten määrän kaksinkertaistuneen maailmassa puolentoista viime vuoden aikana. Markkinat ovat jälleen kerran asettaneet toiveet korkelle Nokian kasvun suhteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.