Mainos

Nokia joutui taiwanilaisen alihankkijan kouriin

Alihankkija on julkaissut johtavissa kansainvälisissä talouslehdissä Nokiaa mollaavia ilmoituksia. Yhtiöt yrittävät neuvotella vielä sopua, Nokiasta kerrotaan.

Matkapuhelinvalmistaja Nokia on joutunut kiistaan taiwanilaisen alihankkijansa kanssa. Tilanne on johtanut alihankkijan julkiseen parjaukseen johtavissa kansainvälisissä talouslehdissä. Yhtiöt yrittävät neuvotella vielä sopua, kerrotaan Nokiasta.

Nokian kanssa tekemäänsä sopimukseen pettynyt YCL Electronics on julkaissut mm. Wall Street Journalin Aasian painoksissa Nokiaa mollaavia ilmoituksia. Myös nettisivuillaan kiinteän verkon komponentteja valmistava yhtiö moittii Nokian sopimusehtoja epäreiluiksi. Sopimusehdoissa luki, että tilaus voidaan peruuttaa kahta viikkoa ennen toimitusta, jos tilausehdot eivät täyty.

YCL sanoo, että he ovat olleet pakkoraossa, koska tilaus on tehty räätälintyönä Nokialle eikä se muille valmistajille käy.

Nokian mukaan kiistassa on kyse alle 200 000 dollarista. YCL:llä oli laatuongelmia tuotetoimituksissa, ja sopimuksen mukaan Nokialla oli oikeus peruuttaa tilaus kaksi viikkoa ennen toimituspäivää.

- Aika radikaali vetohan tämä on, sillä sopimuksethan neuvotellaan molempien osapuolien kanssa, sanoo viestintäpäällikkö Eija-Riita Huovinen.

- Tällä hetkellä tutkimme mikä tilanne on. Yritämme pitää heihin yhteyttä ja selvittää asiaa, sanoo Huovinen. Tarkemmin Huovinen ei vielä osaa rajata sitä, mihin toimiin Nokia asiassa ryhtyy.

- Toimenpiteitä ei tässä vaiheessa voi täsmentää, koska asiat ovat auki. Se mitä tarkkaan ottaen tapahtuu, riippuu kokonaan neuvotteluista.

- Meille hyvä partnerointi ja alihankkijaverkosto on erittäin tärkeä, Huovinen jatkaa.

Edellinen julkisuuteen tullut kiista Nokialla olimarraskuussa kun ilmeni, että amerikkalainen teknologiayhtiö Qualcomm ja sen tytäryhtiö Snap Trak haastoivat Nokian oikeuteen patentin loukkaamisesta.

Nokialla on myös meneillään joukkokanne Yhdysvalloissa. Se liittyy viime vuoden tulosjulkistukseen. Siinä ilmeni, ettei Nokia saavuttanut kaikkia ennustuksiaan myynti- ja tulostavoitteistaan. Kyse on kanteen mukaan siitä, että Nokia olisi johtanut tiedotuksellaan harhaan sijoittajia.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 09.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.