Mainos

Nokia jatkaa voimakasta kasvuaan

Nokian liikevaihto kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 49 prosentilla 5 miljardiin euroon verrattuna vuoden takaisiin lukuihin. Yhtiön tulos ennen veroja oli heinä-syyskuussa 937 miljoonaa euroa. Tulosparannusta kertyi kaikkiaan 38 prosenttia.

-Menestyksemme kolmannen vuosineljänneksen aikana antaa meille täyden syyn olla tyytyväisiä. Myynnin hyvin nopea kasvu heijastuu markkinaosuuden kasvuna ja lujittaa johtoasemaamme matkapuhelimissa. Meillä on hyvät lähtökohdat vastata langattoman tietoyhteiskunnan vaatimuksiin ja tavoitteenamme on kasvaa edelleen markkinoita nopeammin, sanoo Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.

Nokia arvioi liikevaihtonsa kasvun ylittävän 40 prosenttia tänä vuonna. Yhtiön osakekohtainen tulos oli heinä-syyskuussa 0,56 euroa (0,41 euroa vuotta aiemmin). Nokia Mobile Phonesin liikevaihto oli 3,44 miljardia euroa (2,18 miljardia). Kasvua on 58 prosenttia. Nokia Networksin liikevaihto oli 1,44 miljardia euroa (1,04 miljardia), jossa on kasvua 38 prosenttia.

Tämän vuoden toisella neljänneksellä (tammi-kesäkuussa) voitto ennen veroja ja vähemmistöosuutta kasvoi 61 prosenttia 877 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 546 miljoonasta eurosta.

Analyytikkoennusteiden mediaani heinä-syyskuun liikevaihdoksi oli 4,66 miljardia euroa, kun liikevaihto viime vuoden vastaavana ajankohtana oli 3,37 miljardia euroa. Verkkoliiketoiminnan liikevaihdon ennustettiin nousseen 1,38 miljardiin euroon vuodentakaisesta 1,04 miljardista eurosta ja matkapuhelinliiketoiminnan liikevaihdon ennustetaan kasvaneen 3,2 miljardiin euroon vuodentakaisesta 2,2 miljardista eurosta.

Koko vuoden tulokseksi ennen veroja ja vähemmistöosuutta analyytikot ennakoivat 3,54 miljardia euroa, kun koko viime vuoden tulos oli 2,46 miljardia euroa. Koko vuonna tuloskasvua tulisi näin ollen 44 prosenttia, kun viime vuonna tulos kasvoi 74 prosenttia.

Huomenna tuloksensa julkistaa ruotsalainen Ericsson.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.