Mainos

Nokia järjestelee organisaatiotaan uudestaan

Nokia jakaa matkapuhelintoimintonsa kolmeen lohkoon. Yhtiön tarkoituksena on satsata aiempaa enemmän langattomiin markkinoihin ja hakea sitä kautta lisää kasvua.

Nokia

Kännykkävalmistaja Nokia ilmoitti tänään johtajapestien järjestelystä. Neljäntenä toimialana puhelimien rinnalla ovat edelleen verkkotoiminnot.

-Selkästi kännykkäpuolella Nokialla on kolme erilaista strategiaa. Haetaan ihan kuluttajakännyköitä, joissa on suuret tuotantomäärät, sitten haetaan yrityksille suunnattuja ratkaisuja ja kännyköitä, joissa on ihan erilainen strategia ja kolmanneksi haetaan multimediakännyköitä, tarjotaan n-gate-tyyppisiä pelikännyköitä tai kuvakännyköitä, kertoo analyytikko Mika Paloranta Caregiesta.

Jatkossa toimitusjohtaja Pekka Ala-Pietilä hallitsee entistä laajemmin toimintoja läpi ryhmien. Pääjohtaja Jorma Ollila vastaa suurista linjoista. Nokian organissatiomyllerryksessä massapuhelimia tekevän Nokia Mobile Phonesin johtoon nousee talousjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. Uudeksi talousjohtajaksi tulee amerikkalainen Rick Simonson.

Nokian johtokunta saakiin nyt ensimmäiset ulkomaiset jäsenet. Sinne nousee amerikkalaisen lisäksi myös uusi norjalainen henkilöstöjohtaja. Nokian kurssikehitys on ollut heikko, sillä vuoden alusta osake on pudonnut 18 prosenttia. Tänään kurssi ei paljon heilahtanut ja arviotkin ovat varovaisia.

-Tietysti voi ajatella, että jos dollari vahvistuu ensi vuonna ja maailman talous kääntyy vahvaan nousuun, niin varmasti silloin Nokiassakin nähdään kasvua ja ehkä jonkun verran parempaa kurssikehitystäkin, Paloranta ennustaa.

Elpymisestä oltaisiin myös Nokian johdossa tyytyväisiä.

(MTV3)

(Talousuutiset 26.09.2003)

(Seitsemän uutiset 26.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.