Mainos

Nokia jäämässä yksin Symbianin kanssa - säätiön rahoitus vaakalaudalla

Nokian tukemaa Symbian Foundation -säätiötä uhkaa sulkeminen. The Register teknologiasivusto kertoo, että jäsenkadosta kärsivä säätiö on pyytänyt uutta johtajaansa, Tim Holbrowta sulkemaan toimintoja rahoituksen puutteen takia. Säätiön entinen johtaja Lee Williams erosi tehtävistään "henkilökohtaisten syiden takia" viime viikolla.

Symbian-säätiö vastaa Nokian älypuhelimissaan käyttämän Symbian-käyttöjärjestelmän kehittämisestä. The Registerin mukaan säätiön työntekijöille on nyt tarjottu irtisanoutumispaketteja. Symbianista ei ole vahvistettu asiaa. Säätiöstä kerrotaan, että johtokunta katsastaa tulevaisuuden liiketoimintastrategiaa.

Symbianin suurimpiin rahoittajiin ovat kuuluneet Samsung, Sony Ericson ja Nokia. Samsung kuitenkin ilmoitti tässä kuussa hyppäävänsä kelkasta ja lopettavansa Symbian-laitteiden valmistamisen. Myös Sony Ericsson on ilmoittanut, että se ei suunnittele Symbian-tuotteita tällä hetkellä, vaikka se pysytteleekin säätiön jäsenenä.

Nokia onkin jäänyt ainoaksi suureksi yhtiöksi, joka on edelleen halukas rahoittamaan Symbiania. Ja Nokiakin totesi tulosjulkistuksensa yhteydessä viime viikoilla säästöistä ja irtisanomisista.

The Register pohtiikin, että miten Symbianin käy ilman säätiötä, jonka tarkoitus on hoitaa Symbian-alustan ja yhteisön kehitystä.

Vuonna 2008 Nokia käytti 410 miljoonaa dollaria hankkiessaan Symbianin ja perustaessaan Symbian-säätiön. Nokia myös muutti aiemmin suljetun lähdekoodin avoimeksi. Tuolloin kaksi kolmesta älypuhelimesta käytti Symbiania. Siitä lähtien Symbian on menettänyt osuuttaan huimaa vauhtia. Nyt osuus on 41 prosenttia. Androidin ja iPhonen osuudet ovat puolestaan nousseet 17 prosenttiin ja 14 prosenttiin käytännössä tyhjästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.