Mainos

Nokia jäämässä kilpailijoiden jalkoihin - laihaa tulosta odotetaan

Asiantuntijat odottavat tulosvaroituksen antaneen Nokian toisesta vuosineljänneksestä heikkoa. Yhtiön osakekohtaisen tuloksen arvioidaan laskevan nollaan euroon. Myös Nokian markkinaosuuksien odotetaan laskevan.

Osavuosikatsauksen valopilkku saattaa olla Applen maksama patenttikorvaus. Kertamaksun on arvioitu olevan 300-600 miljoonan euron suuruinen.

Hyviä tuloslukuja odotetaan sen sijaan Nokian ja saksalaisen Siemensin yhteisyritykseltä NSN:ltä. Analyytikot odottavat yhteisyrityksen liikevoiton nousevan kolmanneksen vuodentakaiseen verrattuna.

Markkinaosuus pienenee

Nokia menetti toisella vuosineljänneksellä markkinaosuuttaan erityisesti Samsungille, HTC:lle ja Applelle.

Vaikka suomalaisyhtiö on edelleen maailman suurin matkapuhelinvalmistaja, uutistoimisto Reutersin analyytikkokyselyn mukaan Samsung kirii Nokian etumatkaa kiinni kovaa tahtia. Jotkut analyytikot uskovat Samsungin ottavan ykkösaseman Nokialta jo ensi vuonna.

Heijastuksia Nokian asemasta voi saada operaattorien myyntilistoista. Soneran myydyimpien puhelinten kymmenen kärjessä oli toukokuussa yhdeksän Nokian puhelinmallia ja Applen iPhone.

Kesäkuussa listalle oli kuitenkin noussut kaksi Samsungin mallia ja ZTE Blade. Myös DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko näkee, että Nokia on joutunut tekemään tilaa kilpailijoilleen.

– Älypuhelinmarkkina kasvaa vauhdilla ja siellä varsinkin Samsungilla menee hyvin, Aavikko sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.