Mainos

Nokia ja taiwanilaisyhtiöt kokeilevat mobiilitelevisiota

Taiwan on ensimmäinen maa Aasiassa, joka aloittaa mobiilitelevisiokokeilun.

Nokia ryhtyy kehittämään televisiolähetysten vastaanottamista matkapuhelimilla ja muilla kannettavilla laitteilla yhdessä taiwanilaisten yritysten ryhmän kanssa. Taiwan aloittaa ensimmäisenä aasialaisena maana mobiilitelevisiokokeilun matkapuhelimilla.

Nokia aloitti ensimmäisen DVB-H -standardia käyttävien matkapuhelimien kokeilutestin viime viikolla Helsingissä. Alkuvaiheen palaute järjestelmästä oli yhtiön mukaan myönteistä.

- Kokeilu on nyt hyvä aloittaa Taiwanilla, jonka matkapuhelinpeittävyys on yli 100 prosenttia, totesi johtaja Richard Sharp Nokialta. Taiwan aloitti digitaaliset televisiolähetykset viime vuonna.

Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Taiwanin suurin teleoperaattori Chunghwa Telecom, digitaaliseen sisällöntuotantoon toimintaansa laajentava cd-levyjen valmistaja CMC Magnetics ja paikallisia radio- ja televisioasemia. Koevaihe alkaa vuoden puolivälin tietämissä.

Kokeilussa käytetään Nokian 7710 -älypuhelimia. Ne on varustettu digitaalisten televisio-ohjelmien katselemisen mahdollistavalla erikoisantennilla, joka pystyy vastaanottamaan DVB-H -standardin mukaisia televisiolähetyksiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.